Kiezen voor een passende therapie en een deskundige therapeut gaat ook over je veilig voelen. De setting waarin je begeleiding of behandeling plaatsvindt, is belangrijk. In een fijne, rustige en sfeervolle ruimte voel je je sneller op je gemak. Licht, geluid, kleur, accessoires, geur: het zijn allemaal elementen die bijdragen aan het creëren van een helende omgeving.

Uit een onderzoek van de Universiteit Twente uit 2010 blijkt dat een huiselijk ingerichte praktijkruimte door cliënten als meest positief wordt ervaren. Cliënten kiezen liever voor een huiselijke, gezellige omgeving dan voor een klinische, steriele ruimte. Een huiselijke sfeer leidt zelfs tot tot positievere resultaten. Zo voelen cliënten zich veiliger om zich kwetsbaar op te stellen. Ze hebben ook nog eens een hogere waardering voor de ruimte en de (professionaliteit van) de hulpverlener.

anderZverder beschikt over een lichte en gezellige praktijkruimte in de gemeente Hof van Twente. Ik besteed veel aandacht aan de sfeer. De kleuren, de meubels, de accessoires: over alles heb ik nagedacht. Ik heb (bijna) altijd een mooie bos bloemen op tafel. Mijn cliënten kunnen kiezen uit verschillende soorten (kruiden-)thee, koffie of cappuccino van versgemalen koffiebonen.

Voor zakelijke trajecten huurt anderZverder, indien nodig, goed bereikbare ruimtes via Het Coachhuis (bijvoorbeeld in Apeldoorn of Ede). Een combinatie van face-to-face therapie of coaching gesprekken en online begeleiding behoort tot de mogelijkheden.

therapie Twente
therapeut Twente