Vandaag is vanuit de ministerie van SZW de campagne Check je werkstress gelanceerd. Wat geweldig! Het geeft namelijk aan dat we nu landelijk onderkennen dat werkstress en psychische belasting op het werk een groot probleem zijn. Nog meer: dat we er iets aan moeten doen. Niet alleen via gedreven coaches en therapeuten, maar vanuit de overheid. Ik juich dit initiatief daarom van harte toe. Ik hoop ook dat het ertoe leidt dat werknemers op alle niveaus het gesprek met hun leidinggevende aangaan over hun werk.

 

Als je werknemer bent, is het goed om na te denken of je je werk nog met plezier doet. Ben je bevlogen? Voel je je uitgedaagd? Is je werk een bron van voldoening en zingeving? En krijg je voldoende steun en mogelijkheden om je te ontwikkelen? Heb je zelf voldoende bronnen om bij te sturen als dat niet het geval is? Doe de test op www.checkjewerkstress.nl. Daar vind je ook veel tips.

Is de uitslag van je test negatief, schrik je ervan? Zie het als een signaal en een kans om het anders te doen! Met plezier werken en genieten van het leven is echt mogelijk. Een therapeut of coach kan je hierbij helpen. Ik begeleid hoogopgeleide professionals om weer plezier en voldoening te ervaren in hun werk, om weer te schitteren. Ook na een periode van overspanning of burn-out. Lees hier hoe ik je kan helpen!

Als je werkgever bent (leidinggevende of P&O adviseur), kan ik me voorstellen dat het soms best lastig is om bij je werknemers de signalen van stress te herkennen, om het gesprek op een constructieve manier aan te gaan en de juiste maatregelen te nemen. Speciaal voor jou heb ik een e-boek ontwikkeld, met veel informatie: Blijvend bevlogen. Burn-out preventie een begeleiding.

e-boek Blijvend bevlogen

Naast waardevolle informatie biedt dit e-boek ook zeer praktische tips die je direct kunt toepassen:

  • een checklist voor het aangaan van het gesprek met je medewerker
  • veel voorbeeldvragen bij verschillende gesprekssituaties (de werknemer vertoont alleen lichte signalen van stress tot: de werknemer lijkt burn-out)
  • voorbeelden van aanpak en beleidsmaatregelen om bevlogenheid en vitaliteit te vergroten
  • tips om burn-out te voorkomen

Vraag het gratis e-boek aan! Wil je deze maatregelen op een verantwoorde en effectieve wijze implementeren in je organisatie? Neem contact met mij op! Ik heb al veel werkgevers ondersteund op weg naar vitale, bevlogen werknemers!

About anderzverder

Leave a Reply